Teis

teis stand

Teis var min søster og svogers første hund. Valget var faldet på en breton pga det godmodige sind og den store alsidighed. Og Teis havde begge dele – han var en fremragende hund i alle henseender.

Han skulle “kun” have været en jagthund, så derfor kom han med på alt slags jagt allerede inden han var fyldt et år. Det tændte en gevaldig jagtlyst i den ellers så rolige breton. Teis var en eminent hund til skovjagt, og utallige er de stykker råvildt han har jagtet ud af en jysk plantage. Samtidig var han en helt utrolig fuglehund!

Opdrætteren, Jens Knudsen, opdagede Teis`s talent og fik Hanne og Søren til at træne til markprøve. Teis havde et kæmpe format og var hans langstrakte og kraftbetonede galop, en fornøjelse at se i marken. Han blev første gang stillet på en lokalprøve i Ølgod, hvor det blev til en 2.uk. Herefter fik han 1.præmie på de efterfølgende 3 lokale prøver. Søren tilmeldte ham derfor til en anerkendt markprøve. Ved en fejl var han tilmeldt åben klasse…..det betød dog ikke så meget. En suveræn præstation resulterede i 1.pr. ÅK. Senere placerer han sig i vk som efteråret og kvalificerer sig til DM inden han fylder to år!

Teis vinder senere både bretonklubbens forårs og efterårsvinderklasse. Han vinder Landsjagtforeningens eliteprøve i `91 foran en anden breton, Jacques.

Teis er tre gange med på DM – desværre uden at blive placeret.

Han bliver brugt nogle gange i avl, da han var ud af noget fantastisk blod. Faderen var Langvads Tjell og moderen var Kith – samme kombination som Claes & Mille, samt Brunette der også bliver præmieret en enkelt gang på markprøve. I avlen med Vallunds Trine kommer bl.a. Steff, som senere bliver DKCH, DKJCH og SJCH.

Teis var en èner og i mine øjne den bedste breton der har været i Danmark!