Jutevatnets Hekla

Historien om Jutevatnets Hekla er på sin vis både forunderlig og succesrig. Hekla er fra Norge og ejes af indehaveren af Kennel Jutevatnets – Ole Frøland. Ole henvendte sig til mig for at få Hekla trænet på lavland. Hun skulle lære lavlandssøget, præsenteres for fasaner og agerhøns, samt evt. stilles på et par danske markprøver.

Hekla er efter kombinationen med Black Luckys Ingo (som er efter Black Luckys Rapp!) og Jutevatnets Katla. Jeg får Hekla i slutningen af februar måned 2016, og efter lidt komplikationer med at få hende med ud af lufthavnen, kom hun til Marsklandet. Jeg havde travlt, hvis hun skulle bringes i orden til markprøverne i midten af marts!!

Træningen med Hekla gik overraskende godt. Hun var en forholdsvis let hun at arbejde med og hurtigt viste det sig også, at hendes vildtfinderevne er et godt stykke over gennemsnittet. Vi skulle lige arbejde lidt med søget samt hendes lidt for store interesse for hårvildt…..

Første start var på Dansk Jagthunde Derby, hvor hun i 4 slip gik rigtig godt, viste stort format og opnåede til slut en fugletagning. Dermed var 1.præmien i hus og hun kvalificerede sig til 2. dagen på Derbyet. Desværre holdt Hekla ikke niveau på vintersædsmarkerne. Trods omprøvning slog hun ikke helt til og blev siet fra inden placeringerne.

Dagen efter startede jeg i ÅK med Hekla – hun fandt hurtigt fugl, men fik ikke vist rejsning. I efterfølgende slip gik hun meget stort og opnåede i 4.slip stand langt ude – desværre for råvildt, og da makkerhunden kom til kunne hun ikke dy sig og måtte lidt efter.

Ugen efter fik hun 2.pr. ÅK på Engelsk Setter Klubs prøve – gik stort og flot med en fugletagning uden rejs.

De tre første dage i april stod i Pointerklubbens tegn. Hekla skulle startes i Åben Klasse fredag. Her gik hun godt og sluttede 1. slip med en perfekt situation. Et godt 2.slip resulterede i 1.præmie ÅK – virkelig fint!!

Næste dag var UKK – Pointerklubbens fornemste prøve, hvor der i 2016 var 17 startede hunde, der alle havde opnået 1.pr. UK inden start. Hekla gik et flot 1.slip og sluttede med en komplet fugletagning, hvilket bevirkede hun strøg til tops. Senere blev hun vinder af UKK i et enormt stærkt felt af unge gode pointere.

Jeg var meget overvældet over for første gang at have vundet UKK – og så med en lånt hund!!

Hekla er nu tilbage hos Kennel Jutevatnets i Norge, hvor hun fremover skal forsøge at leve op til turneèn i Danmark.

Hekla er en virkelig dejlig hund, som har mange af de kvaliteter jeg ønsker af en pointer. Ikke mindst hendes evne til at bringe sig i kontakt med vildt er betydeligt over gennemsnittet. Ole Frøland får her en super god jagthund, som det bliver spændende at følge de næste år.