Fugledes Urd

Kært barn har mange navne – det samme kan vel siges om hunde. Det gælder i særdeleshed også Fugledes Urd, som jeg ind i mellem bandede væk og andre gange smilede på læben af – han var en hund, som man aldrig helt viste hvor var. På gode dage var han en giftig herre på prøverne – andre tider var der kun ballade i hovedet på ham.

Ærligt, så fik jeg ham aldrig dresseret helt færdig….men til trods for dette, så opnåede han mange fine resultater på markprøve!

Urd var efter samme kombination som Fugledes Ulla – altså efter Søndermosens Riff og Fugledes Snert. Han var en lille hund. der ikke havde de store triumfer på udstilling….det blev dog til en 2. pr. Men han besad en jagtiver og vildskab efter at finde fugl, som jeg ikke hverken før eller siden har oplevet ved en hund….en fuldblods jæger!!

På markprøve starter Urd med at opnå 1. pr. i UK på første start, da han bliver pokalvinder på FJD`s prøve ved Esbjerg. Han startes yderligere 3 gange i UK og opnår to 1.præmier – bl.a. på Hovedprøven i 2000, hvor han bliver bedste hanhund efter at have tabt finalen til søsteren, Fugledes Ulla.

Han startes to gange i ÅK inden det lykkes at opnår 1.pr. Det opnår han i foråret 201, hvor han bliver pokalvinder på en prøve i Nordjylland.

Dermed var han klar til at prøve kræfter i vinderklasse, men han er lidt en rod, og der går et par starter inden han opnår den første placering.

Placeringerne kommer fra 2002 og frem, hvor han placerer sig ved flere lejligheder. Bl.a. bliver han 5. vinder på DM ved Vildbjerg i 2002.

Han bliver således udtaget til Nordisk Pointer Match i 2003 i Sverige, hvor han skulle forsvare de danske farver – desværre måtte vi se os besejret af svenskerne og vist også nordmændene.

2004 bliver til gengæld et rigtig godt år for Urd, da han placerer sig mange gange i vinderklasse og jeg oplever at vinde Mesterskabsprøven om foråret og Danmarksmesterskabet om efteråret – det var helt utrolige oplevelser, som jeg får svært ved at gentage med en anden hund.

Urd starter med at blive 4. vinder på Hovedprøven og kvalificerer sig her til Mesterskabsprøven. Det var en fornem forårsvinderklasse, hvor Urd og jeg stod efter vinderen Tjæder, Makeos Mai og Astrups Siff – alle tophunde!

På Mesterskabsprøven tog vi revanche og Urd havde èn af de gode dage. To fugletagninger med rejsning om formiddagen og en ny fugletagning i 2.heat bragte os i finalen. Her vandt Urd slippet mod den engelske setter Nordvestjydens Lady – han blev senere tildelt CACIT for præstationen.

Om efteråret bliver Urd først startet på en brugsklasse, hvor han opnår 1.præmie. Nogle dage senere stilles han på DJ`s prøve ved Grindsted, hvor han efter en rigtig “Urd-formiddag” lige netop slap gennem nåleøjet til 2.heat. Han var lidt vild i det første slip…….

I 2.heat og matchning fandt han fugl flere gange og endte som 3.vinder, og billetten til DM var i hus.

Og det skulle vise sig på mange måder at blive et historisk DM, som i den efterfølgende weekend blev afviklet på Sydsjælland, hvor Vagner Dahl og co havde lavet et fantastisk forarbejde.

Allerede om formiddagen var Urd og jeg på et stærkt besat hold, og det var en af de dage hvor alt lykkedes! Urd viste sig – hele dagen – fra sin gode side, og var med i 2.heat – rangeret som nummer 2. I 2.heat fandt han fugl og blev efterfølgende rangeret i top. Finalen skulle så være mod Flemming og Yatzy. Yatzy fandt fugl, men var urolig da fuglene flygtede, og måtte forlade placeringerne. Så skulle finalen i stedet være mod Søren og Siff, der havde brillieret over middag, hvor hun havde 4 perfekte fugletagninger!!

Urd fik i slippet stand ikke langt fra de mange tilskuere. Og med en perfekt situation for agerhøns, kom DM-titlen i hus – det var stort. Ikke mindst fordi det var et enormt stærkt felt med mange rigtig gode hunde!!