Fugledes Extra

Historien om Fugledes Extra er meget speciel – og meget lang…. Men Extra har i mange henseender været en helt utrolig hund, der har givet – ikke bare mig – men rigtig mange nogle gode oplevelser.

Fugledes Extra er efter Fugledes Black Joker og Astrups Siff – altså fra samme kuld som Fugledes Eno.

Begge hunde blev som hvalpe solgt til den samme ejer, men i en alder af ca 10 måneder kom Fugledes Extra via Flemming Fuglede til Søren Mulvad. Søren opnåede gennem de næste par år mange flotte præstationer med Extra. Hurtigt bliver det til 1. pr. i UK og ÅK, ligesom Extra bliver 2. vinder i UKK efter en flot præstation – desværre uden fugletagning (havde heller ingen chancer). Jeg tildeler bl.a. Extra 1. pr. UK og fremhæver den som et stort talent!

Det bliver til en meget overbevisende sejr i den prestigefyldte svenske prøve om GULDPOKALEN! I samme uge opnår Extra placeringer i VK – bl.a. 1.vinder med cert.

Efterfølgende bliver Extra placeret på et par prøver i Danmark, inden han kommer til Ole Noe.

Ole opnår at blive 2. vinder på Dansk Pointer Klubs hovedprøve og kvalificerer sig til Mesterskabsprøven.

Efter Ole Noe er jeg så heldig at overtage Extra i februar 2010. Og jeg går hurtigt i gang med træningen af denne herlige hund, som skulle vise sig at komme til at give mig mange gode oplevelser!!!

Jeg starter Extra på DPK`s hovedprøve, hvor han bliver 1. vinder med CACIT og kvalificerer sig til Mesterskabsprøven.

Om efteråret opnår han på overbevisende vis 1. pr. på brugsprøve efter at have haft 4 fugletagninger! Desværre bliver han herefter skadet, da han med fuld fart skal passerer en afvandingskanal – han slår en koldbøtte og kommer til skade med ryggen, så han ikke kan stilles mere dette efterår. ØV!

I det efterfølgende forår – 2011 – placerer jeg Extra på Hovedprøven som 3. VK og kommer på Mesterskabsprøven, hvor han bliver 6. vinder. Det er egentlig en helt utrolig historie, at han kan stilles på disse prøver.

I slutningen af januar løber han efter en kat ud på vejen og bliver kørt ned. Billisten kommer og fortæller, at han har kørt min hund ned og den er død…. ØV. Jeg henter den og kan se der ikke er noget liv i den. Ringer til Søren, som kommer og hjælper med at begrave den. Inden Søren dukker op viser den livstegn, men puster ud og er nu helt død. Tror jeg…

Da Søren kommer vågner den lidt op og så var det hurtigt afsted til dyrlægen. Her får den behandling og efterfølgende rekreation i nogle uger. Den kommer sig på mirakuløs vist og placerer sig to gange om foråret.

På klubbens prøve om efteråret fortsætter den de gode takter og vinder vinderklassen med CACIT. Hermed bliver den Dansk og Svensk Jagtchampion.

I foråret 2012 var Extra igen skadet, men kommer tilbage i efteråret. Her bliver den 2. vinder med HP på klubbens efterårsvinderklasse på Toftegaard.

I øvrigt efter at jeg for 2.år i træk går finale mod Flemming Fuglede – som denne gang trak det længste strå med Fugledes Merlot.

Markprøvekarrieren slutter desværre for Extra, da jeg starter ham på hovedprøven i 2013. Han har et super 1. slip med en perfekt fugletagning. I 2. slip går han godt, men på vej ind efter koblingsordre, kommer den til skade i et dybt traktorspor i marken. Derfor bliver jeg nødt til at trække ham efter få sekunder i 2. heat. ØV. Det viser sig at korsbåndet er røget…

Ud over at være en god markprøvehund, så har – og er – Extra en fantastisk god jagthund. Også her har han givet mange personer gode oplevelser. Således har jeg også stillet ham på hubertusprøver, hvor jeg har vundet flere prøver med ham. Bl.a. er han med da jeg vinder DM med Fugledes Oskar – her bliver Extra nummer 4 og dermed vinder pointerne holdkonkurrencen.

Vigtigt at vores “prøvehunde” har hjerne til at blive anvendt til praktisk jagt!

Det var også med Extra at jeg fik den spændende mulighed at være med i TV-programmet Nak & Æd.

Det var en sjov oplevelse, hvor skytte Martin Pedersen var så venlig at spørge om jeg vil være med i optagelserne til “Nak & Æd en sneppe på Schackenborg”.

Desværre var der ikke mange snepper, så der måttes ædes en vaskebjørn…. Extra havde til gengæld MANGE fugletagninger for fasaner, hvilket var til stor spænding og glæde for de to værter, Jørgen Skoubou og Nikolaj Kirk – de synes jagten med en pointer var fantastisk!

Extra har ikke været anvendt så meget i avl, men har leveret kuld hvor hundene har været meget stabile. I kombinationen med Ringlias Aura er alle tre hvalpe, Fugledes Holli, Hit og Helena alle markprøvepræmieret.

I kombinationen med Yatzy er 6 af 8 hvalpe præmieret med 1. ÅK. Bedste præstationer er Fugledes Odin, som bl.a. har vundet svensk mesterskab, men også Oskar, Odett, Opal, Orkan og Opus har fornemme resultater.

Sidst er Extra parret med Frierfjordens Lola, hvor der ligeledes er en høj præmieringsprocent, da 5 af 7 hvalpe er præmieret. Fugledes Thor bliver årets unghund i 2013 og er placeret flere gange i VK, Fugledes Tinka vinder UKK i 2014 og er flere gange placeret i VK. Bedst er 2.vinder DM 2015. Fugledes Tinkerbell har flere VK-placeringer i Norge. Topsy og Tiro er ligeledes præmieret og sidstnævnte vinder en vinderklasse i foråret 2016.