Fugledes Eno

Jeg får Fugledes Eno da den er ca 1 1/2 år gammel. På daværende tidspunkt manglede den en del træning og erfaring, så jeg måtte i gang med træningen.

Fugledes Eno er efter Fugledes Black Joker og Astrups Siff – kuldbroder til Fugledes Extra.

Eno var en enorm dressurbar hund at arbejde med, men den manglede erfaring fra unghundestadiet, betød at det var lidt vanskeligere at få Eno gennem ÅK. Han måtte startes fire gange før det lykkes – til gengæld opnår han ved Barrit en overbevisende 1. pr. ÅK med to flotte fugletagninger. Senere opnår han yderligere 1. pr. ÅK på DPK`s hovedprøve.

På brugsprøve stilles han tre gange, hvor han de to gange opnår 1. pr. Den første gang var på prøven ved Uge, hvor han måtte meget igennem før det hele endte lykkeligt. Han fandt i de fire første slip fugl hver gang – men alle gange blev situationerne ødelagt af makkerhunden… Men i 5. slip lykkedes det at opnår en perfekt fugletagning, hvorefter han tildeles 1. pr.

Det var en lang dag, som heldigvis endte lykkeligt.

Eno opnår endnu en 1. pr. på brugsprøve, hvor han i øvrigt bliver bedste hund på prøven.

Eno stilles flere gange i vinderklasse, hvor han ofte er med i 2. heat og omprøvning/matchning. Men det vil aldrig rigtig lykkes at komme med blandt de placerede. Dog bliver han 1.vinder med HP på DJ`s prøve ved Frihedslund. Med denne placering kvalificerer han sig til DM og opnår titlen DANSK JAGTCHAMPION.

Det var naturligvis ærgerligt, at Eno ikke lige havde det sidste held – og lidt højere hovedføring. Han er en ærlig hund, som jagter i god kontakt -egenskaber som jeg prioriterer højt!

Jeg vælger senere at sælge Eno til Sverige, hvor han kommer op til Bjerke Andersson. Dette skulle vise sig at være en god beslutning for alle parter! Eno og Bjerke får hurtigt succes på prøver og på den første start bliver ekvipagen placeret i vinderklasse.

Ekvipagen får mange gode oplevelser sammen og Eno bliver placeret mange gange på prøver i Sverige. Mest fremtrædende er de tre placeringer på Svensk Mesterskab, hvor Eno i 2011 bliver 2. vinder, 2012 bliver han 3. vinder og i 2013 bliver Eno og Bjerke 4. vinder.

Fugledes Eno vinder ligeledes en efterårsvinderklasse med cert, hvilket betyder at den også kan smykke sig med titlen som SVENSK JAGTCHAMPION.