Fugledes Black Britt

Fugledes Black Britt var Flemming Fugledes hund, som jeg i en årrække førte på prøver og brugte på jagt. Jeg fik Britt da den hanhund jeg havde fra kuldet, Fugledes Black Hit, i en tidlig alder blev solgt som jagthund. Fugledes Black Britt var efter Fugledes Snert og den finske hanhund Uskon Pikkumusta. Fra samme kuld som Britt var bl.a. Fugledes Black Magic, Fugledes Black Joker, Fugledes Black Boss, Fugledes Black Banjo – alle opnår 1. pr. i UK og ÅK. Desuden præmieres Fugledes Black Bird på markprøve – flotte præstationer og et usædvanlig godt kuld!

Fugledes Black Joker gør sig bedst på markprøver og bliver bl.a. Årets Pointer. Fugledes Black Joker gør sig også bemærket i avlen – specielt i kombinationen med Astrups Siff, hvor bl.a. Fugledes Extra og Fugledes Eno er fra.

Fugledes Black Magic viser sig også som en god avlshund – bl.a. i kombinationen med Fugledes Ulla, hvor han er far til Danmarksmester 2010, Fugledes Juvel. Magic var en lidenskabelig jæger, som jeg på et tidspunkt havde i dressur – måske den bedste hund jeg har haft mellem hænderne……….

Jeg starter med at opnå 1. præmie i UK på første start med Britt og forsøger ugen efter i ÅK. Her bliver det også til 1. præmie på første start og dermed var Britt hurtig VK hund.

I VK er det ofte “lige ved og næsten” med Britt. Det vil aldrig helt lykkes at komme til tops. Hun er ofte med i afprøvningerne over middag, men det var som forhekset at blive placeret. Dog bliver hun på Dansk Pointer Klubs hovedprøve i 2007 placeret som 3.vinder. På det efterfølgende forårs DM er vi med helt indtil næstsidste slip på prøven, men sparsom fugletilgang gjorde, at Britt ikke opnåede en fugletagning og derfor ikke kunne placeres.

Britt var også en køn hund, som opnår 1. pr. på udstilling i såvel unghundeklasse og brugshundeklasse.

Senere kommer Fugledes Black Britt til Kennel Frierfjorden i Norge, hvor hun bliver stammoder i denne kennel. Britt bliver en èner for familien Nilsen og bliver en fantastisk avlshund. Hun har haft meget stor betydning for avlen i Kennel Frierfjorden. Hun parres først med den effektive hanhund Roshlight Asco og senere med Jutevatnes Radar. Det giver hunde som Frierfjorden Lola, Frierfjorden Rossi, Frierfjordens Rex, Frierfjordens Rit og Frierfjordens Ragni.

Britt opnåede ikke topresultater på marken, men som familie og jagthund var hun uovertruffen. En herlig hund, som heldigvis har videregivet de gode egenskaber til næste – og efterfølgende – generationer.