Astrups Siff

Astrups Siff var i mange henseender en fantastisk hund, som med fire forskellige førere har opnået topresultater på marken. Tilmed var Siff en eminet jagthund, som selv under de vanskeligste forhold bragte fugl for bøssen.

Siff er opdrættet hos Aage Christiansen i Kennel Astrup og er efter den legendariske svenske tophund, ØB`s Try og tæven Freja. Det var et super kuld, hvor også Christian Johansen fik Astrups Zack og ikke mindst Astrups Frijs, som Anna Marie Skov førte frem til fornemme resultater.

Flemming Fuglede ejede Astrups Siff og hurtigt viste det sig, at Siff var utrolig skarp på fugl og en meget effektiv hund.

Flemming opnår et hav af topresultater med Astrups Siff, startende med hurtigt at oånå 1. pr. i UK, ÅK og brugsklasse. På derbyet placerer de sig som 3. vinder og senere dette år vinder ekvipagen svensk mesterskab i overlegen stil.

Astrups Siff bliver dansk Jagtchampion, dansk brugschampion, svensk jagtchampion og international brugschampion.

På Dansk Pointer Klubs efterårsvinderklasse i 2004 kvalificerer såvel Astrups Siff og Fugledes Yatzy sig til finalen. Anette Lorenzen træder til og fører Siff i finalen – der dog må se sig henvist til 2. pladsen. DM-billetten var i hus og her førte Siff`s ejer på det tidspunkt, Søren Lassen, Astrups Siff til en fornem 2. vinder. På dette DM leverede Siff en ualmindelig fremragende præstation i 2. heat og matchning. Med 4 komplette fugletagninger kæmpede Siff sig op gennem feltet og sluttede som en flot 2. vinder…….(efter Fugledes Urd 🙂 )

Astrups Siff får i 2005 sit første kuld hvalpe, hvor hun parres med Fugledes Black Joker (Uskon Pikkumusta – Fugledes Snert). Det bliver et godt kuld, hvor først og fremmest de to herthafarvede hanhunde, Fugledes Extra og Fugledes Eno, udmærker sig med fornemme præstationer.

Efter Siff havde dette kuld hvalpe er jeg så heldig, at jeg får lov at bruge Siff – både på jagt og prøver. Jeg opnår flere gode placeringer med Siff, bl.a. som 2. vinder på DJ`s efterårsvinderklasse i 2007. Dermed var hun kvalificeret til DM, hvor Søren Lassen førte hende til en placering som 5. vinder.

Siff var også medvirkende til, at jeg på Dansk Pointer Klubs hovedprøve i 2007 får tildelt – den for mig – fornemste anerkendelse man kan opnå i klubben. Det sker da jeg bliver tildelt SØLVPISKEN efter at jeg placerer mig som 3. vinder med Fugledes Black Britt og 4. vinder med Astrups Siff.

I mellemtiden har Siff i 2006 haft et kuld hvalpe, da hun bliver parret med Fugledes Dirch (Uskon Pikkumusta – Fugledes Snert). Fra dette kuld bør fremhæves Fugledes Gissa og Fugledes Gloria – sidstnævnte har haft betydning i Kennel Boelsgaard, som mor til Boelsgaards Cille.

Jeg stiller flere gange Siff på hubertusprøverne og vinder bl.a. to gange Dansk Pointer Klubs udtagelsesprøve. Siff placerer sig også som 2. vinder på Hubertus DM og er med til at vinde hold DM.

Siff var en suveræn jæger, som der i en årrække blev skudt rigtig mange fugle for. Hun udviste koncentration og svigtede aldrig på jagterne. I hendes otium begyndte jeg at bruge hende til sneppejagt. Også dette mestrede hun hurtigt og der blev i løbet af tre sæsoner skudt et stykke over hundrede snepper for hende…..det vidner om kvalitet!